måndag 10 augusti 2009

Målar mellan skurarna.

Nu har vi haft fullt upp sedan i fredags.

I fredags och lördags målade vi på som attan - andra och sista gången skall göras helst innan vi börjar jobba.... (väldigt troligt då P började idag - och vi hann inte klart.....)

I fredags åkte vi en snabbis förbi min goa vän C.. som fått tillgång till sitt nya fina hus. Ett äldre hus i skogen - men ändå nära till både havet och staden... snacka om kap. Där kommer C och M få det super fint...

Vi åkte även förbi min goa vän M och hennes familj - ni har fått en väldigt fin altan - visste inte att ni kunde sådant.... få nu till en på "framsidan" med bara.... *ler*

Lördagen så målade vi vidare och sedan så åkte jag och tittade på mina barn som drog KM.
och de blev även Klubbmästare... grattis mina små änglar....

Lilla Jessa drar nr 1, Ebba (kusinen) drar nr 5 och Emma drar som nr 6.
Vi har även varit på dop... Lilla Moa som jag (förutom är moster till) även fick förmånen att bli fadder för döptes i går (söndags) det var väldigt fint och trevligt.

Min syster och hennes man har så stort hus så vi tyckte att vi skulle ge Moa en dopgåva i form av en traktor (de är ju bönner *ler*).

Här får Moa testa den när den är monterad och klar

Igår så målade vi på efter dopet - fick sedan för oss att vi skulle åka och fiska... och precis när vi börjat fiska så mörknade himmelen och det började blixtra och åska... fy så trist... så vi åkte hem snabbt och satte och å spelade Yatzy istället ( som jag för övrigt vann med 305p).

Dock är det så att förutom dessa trevliga händelser har vi även haft dödsfall runt familjen.

Man kan känna att när det är en äldre person - så är det lättare att bara. De har ändå haft ett bra liv och att få sluta sitt liv hemma vid - kan ju inte bli lättare. Det är så jag själv skulle vilja gå ... klar i knoppet ända in i det sista.

Men när det är personer mitt i livet - så som två av fallen kan man känna att det är lite onödnigt. Det kanske kan "underlätta" lite om det är så att man varit sjuk en längre tid och man vet att man bara sitter och väntar - då kanske kan vara "skönt" när lidandet över och för alla inblandade är väntan på vad som ändå skulle komma - är över.

Så till min kusin och hennes familj så går våra tankar - Tyvärr är smärtan lika stor oavsett om det var väntat eller inte - för hur mycket man än vet att det skall komma - så blir man lika chockad. Men vi beklagar och tänker på er.

Vi har tyvärr själva varit där - i väntan på att någon man älskar skall gå vidare. Och det är jobbigt - finns inget som någon kan säga, som gör att det går över. Dock i mitt fall så fokuserade jag på att hennes lidande var över - väntan var slut.. inte för att det underlättade för mig ... för smärtan och saknaden var lika står - är fortfarande lika stor ibland - men för henne... var det över - hon slapp ha ont. Och det måste ändå vara det som är det viktiga.

Men för vår vän I - hans brorson var mitt i livet - och så väldigt plötsligt - där finns det tyvärr inte så mycket jag kan säga som lindrar det för vår vän. Det gick hastigt och inte väntat på något vis.

Och nu.... skottlossning i Stora Höga - typ 400 m från min lilla älskade gubbes jobb - (där han för ovanlighetens skull var och jobbade) - samt polisjakt efter gärningsmännen i området där mina barns far bor - 5 mil därifrån........ Hur stor är den sannorlikheten då?

Nu får det sluta med tristheter!

Ta hand om er.

kram Ina

2 kommentarer:

Tinnar och torn sa...

Känner igen mig i måleriet. Inte lätt att hinna när det regnar. Fast vi tar det med lite ro. Vi måste ändå ha ställningen för snickaren kommer ju snart. Annars hade man nog känt sig lagom stressad när den står o tickar stålar.

Har du oxå taskiga erfarenheter av DHL? Verkar vara många som tycker likadant.

Förresten, jag läste om allt sorgligt som hänt. Beklagar. Hoppas att det nu blir ljusare tider efter allt tungt.

Kram Petronella

Dammråttan sa...

Hej!

Nä, nu är det inte så långt kvar till inflyttning. Om allt går som planerat så flyttar vi in om en vecka ungefär. Fast å andra sidan så går ju inte allt som planerat när man bygger hus så vi får väl se hur det blir...

Svart kakel känns faktiskt helt rätt när det väl är uppe. Har du inga nya bilder på ert kök att visa? Det är så kul att se när folk har bott in sig ett tag.

Hoppas ni får en bra höst och att ni slipper mer tråkigheter. Tyvärr har ju livet sina baksidor ibland, men kanske är det just det som gör att man verkligen tar vara på det bra som finns runtomkring en.

Sköt om dig!
Kram/Maya

Leta i den här bloggen

Att tänka på som nybyggare....

* kolla ALLT... vad gäller tex gällande om/avlastning så ni inte åker på en extra avgift när det gäller omlastningen.
* Grunden - är det några punktbelastningar som kan ge din grundkille "hicka"?
* vet grundkillen om att han tex skall gjuta för verandan?
* Geoteknisk undersökning - behöver ni göra en?
* Farbar väg fram till grunden - när man minst tror att det gäller... så gäller det (tex killen som schaktar vill ha ÄNDA fram till grunden....)
* Diskbänken i tvättstugan - hur sitter fönstret? Så det inte hamnar ovan fönstret....
* VVS killen - dubbelkolla hur många golvbrunnar/avlopp som han gör - är de klokt placerade utifrån vad du själv vill ha tvättstugan till?
* Elen - var skall tex stick kontakterna sitta - vilka vitvaror har ni valt? Standard kanske inte funkar för era val?
* Att sätta skiva på en sida innervägg betyder verkligen EN skiva även om man har valt spån+ gips.....
*Trappen - vet ni om att den kommer i pytte pytte små delar. och att man själv skall montera ihop dessa delarna.

det kommer nog mera som vi kommit på som kan vara bra att tänka på...

Men framför allt.... Ta tillvara alla små mirakel under själva byggandet.... för det är kul...att bygga själva....

Bloggintresserade

Räknare

Totalt antal besökare:
Antal besökare denna månad:
Antal besökare denna vecka:
Antal besökare idag:
Antal besökare online: