onsdag 29 juli 2009

Alla våra projekt.....

Jag sitter i sommarstugan och bara njuter – av att inte ha någon TV, inget kakel, fix, fog eller brädor så långt ögat räcker. Tyvärr så är det bara jag, Peter och lilla E som är här denna gången… Stora L (16år valde att vara hos far sin) och goa J är hemma och tar hand om sin kattunge, tränar inför SM och tar hand om huset.
Men jag njuter ändå…. Far min tog hundarna så det är bara vi tre (och så Elsa… kaninen) här uppe och det är så tyst – så underbart tyst (hade inte ens en radio innan P hittade en i friggeboden *suck* - vilket betyder att vi just nu lyssnar på norsk nattradio (vi är nära norge….)).

Det var så att innan jag gick på semestern så sade jag till en arbetskamrat att jag såg fram emot när huset skulle vara klart… vi har ju inte haft en semester på flera år…. och jag känner mig helt matt – visste då att vi hade en späckad semester framför oss där bland annat badrummet skulle kaklas färdigt – huset skulle målas och sommarstugan skulle ses över - och då sade hon att ”ja.. men du är en nog sådan typ som inte trivs om du inte har något projekt på G….” – jag protesterade självklart och sade att ”nej… sådana är vi inte….”

Men… tänker man efter så stämmer det…. Vi har inte byggt på HUSET i flera år men vi har haft bygg projekt varenda sommar i snart 5 år…… och då kan man ju undra vad vi har haft för oss?
För ca 6 år sedan så tog Peter över sommarstugan efter sina föräldrar och efter det… så har vi haft små projekt varenda sommar.
Sommaren 04 - så då byggde vi in en liten altan och gjorde stor toalett med dusch och större hall…. Vi är ju 5 i familjen och den lilla toan som fanns var lite liten……

Sommaren 05 - Vi började med att fixa till så att vi hade rinnande vatten (året runt vatten) toalett och avlopp….. det var mulltoa innan – vilket funkade bra men eftersom vi är 5 i familjen och fick besök … så räckte den inte till. Så då borrade vi efter vatten och grävde för avlopp hela sommaren lång.
Sommaren 06 - fixade vi till köket….. nytt kakel, nya köks skåp, diskmaskin….. lite ”chillat” så där sommaren efter och innan kommande sommar.
Sommaren 07 - rev vi hela altanen, lyfte upp huset (det hade satt sig), byggde ny altan samt ”poolveranda”…. Och byggde en liten lekstuga…. För varför skall man bara nöja sig med en / två altaner när man kan bygga en lekstuga samtidigt?

Och så kom vårt stora projekt.. efter dessa små projekt… sommaren 08 – vi började bygga vårt drömhus…..
Så ja… jag tror att min arbetskamrat har rätt.. Jag och Peter måste ha små eller stora projekt för att vara igång….. men spontant så kan jag känna att nu räcker det….. efter vårt stora projekt så känner jag att efter att ha:
• kaklat 114m2 kakel och klinkers…. - det är massor av fix och fog…. Och hu vad det är klibbigt och kletigt…..
• Målat och satt upp ca 1800 löpmeter takpanel
• Satt upp massor av gips och spånskivor
• Dragit säkert flera mil av el och nätverkskablar…..
• Lagt 110m2 parkett
• Tapetserat många många våder…
Så .. jag tror det får räcka för ett par år….
Eller?
För vi har ju fortfarande trädgården att fixa – och dammen med tillhörande bäck. Och garaget, och måla om sommarstugan, och fixa till de där listerna som vi inte gjort än.. och säkert en väldans massa saker – så jag tror faktiskt att vi har att göra de flesta semestrarna framöver.

Och nu så har snart även min goa vän C också sitt nya projekt på G. På fredag så tar de över sitt nya hus och kommer att vara husägare. Jag ser fram emot att få hälsa på – och inflyttningsfest ser jag fram emot att få komma på.

Men just nu så är det sommarstugan, fiske, slappa och mysa som gäller för hela slanten.
Nu skall jag till stora staden Arvika och kolla in marknaden och hälsa på svärmor/svärfar...

Kramis

2 kommentarer:

Carina sa...

Åh! Vad härligt det låter med bara ni 3 i "stögan". Inga vovvar som skäller utan lugnt o skönt! Det tror jag ärligt talat att du var i stort behov av!! Passa nu på att ta hand om dig och njut av lugnet. Saknar våra somrar när jag kom upp o hälsade på er när ni semestrade i stugan när jag såg dina bilder här på bloggen! 1000 kramar till dig min vän!

Mia sa...

Yeeeesszz, nu får ni väl ändå ta det lungt ett tag och njuta av allt fint ni gjort under dessa år :) Du kan ju roa dig med att titta på när vi jobbar istället...
Kram.

PS. Hälsa C och gratulera till huset. DS

Leta i den här bloggen

Att tänka på som nybyggare....

* kolla ALLT... vad gäller tex gällande om/avlastning så ni inte åker på en extra avgift när det gäller omlastningen.
* Grunden - är det några punktbelastningar som kan ge din grundkille "hicka"?
* vet grundkillen om att han tex skall gjuta för verandan?
* Geoteknisk undersökning - behöver ni göra en?
* Farbar väg fram till grunden - när man minst tror att det gäller... så gäller det (tex killen som schaktar vill ha ÄNDA fram till grunden....)
* Diskbänken i tvättstugan - hur sitter fönstret? Så det inte hamnar ovan fönstret....
* VVS killen - dubbelkolla hur många golvbrunnar/avlopp som han gör - är de klokt placerade utifrån vad du själv vill ha tvättstugan till?
* Elen - var skall tex stick kontakterna sitta - vilka vitvaror har ni valt? Standard kanske inte funkar för era val?
* Att sätta skiva på en sida innervägg betyder verkligen EN skiva även om man har valt spån+ gips.....
*Trappen - vet ni om att den kommer i pytte pytte små delar. och att man själv skall montera ihop dessa delarna.

det kommer nog mera som vi kommit på som kan vara bra att tänka på...

Men framför allt.... Ta tillvara alla små mirakel under själva byggandet.... för det är kul...att bygga själva....

Bloggintresserade

Räknare

Totalt antal besökare:
Antal besökare denna månad:
Antal besökare denna vecka:
Antal besökare idag:
Antal besökare online: