torsdag 31 juli 2008

Nytt tak på hundhuset.

När jag kom hem så hade pappa och syrran varit och köpt plåttak till hundhuset. Vi var ju rädda för att det skulle läcka så pappa tog tag i det nu när Peter är borta på jobb.
Tur nog hade även min son kommit hem från sin pappa och tog tag i det där tillsammans med sin morfar....

Och så körde de lite takläggning efter middagen (som tack vare syrran återigen stod på bordet när jag kom hem... vilken lyx!!!)


Morfar och barnbarn på taket.... tur att det inte är lika högt som husets tak......

Just nu på mitt jobb så händer det absolut INGETING... skulle nog kunnat haft semester denna veckan med... för det är verkligen händelselöst...
Normalt får jag kanske 50 mail om dagen - jag har fått 4 på hela veckan.......(jobb mail alltså)....
Så jag har kollat lite på andras bloggar och har funnit några som går i "mitt" tecken.... mao...

VITT VITT VITT och lite chabby....

hittade två badrum hos en tjej som har bloggen VINTAGE AND ROMANTICA- (hoppas det nu är ok för henne att jag visar hennes badrum för er.. för det är dö läckert (enligt mig då...).

spana in detta:



Precis så här försöker jag få min make att gå med på att ha... han verkar inte så jätte tuff att övertala.....

Kram Ina

onsdag 30 juli 2008

Vilket oväder...

Efter en dag på jobbet med strålande sol och attans så varmt styrde jag kosan hem för att plocka fram färgburken och kanske äntligen få grundat de sista knutarna...
Halv vägs hem så öppnar himmlen alla sina portar och regnet formligen dränker bilen...
men lika plötsligt som det kom - slutade det.

Väl hemma är far min på väg bak för att lägga presenning på taket på hundhuset som troligen pga torkan börjat ta in lite vatten i en av spikreglarna (skall fixas till helgen då vi lägger plåt tak på). Far trodde dock inte på mig när jag sa att regnet bara var ca 1 mil bort men ville ändå vara säker. Väl bak hos huset så gick jag in i huset för att hämta lite verkyg - då ville inte min hund Tyson gå ut ur huset igen.. svansen slokade och han sprang bara längre och längre in. Tänkte att det där får jag ta tag i sedan och rusade ut för att assistera min far och min dotter.
Vi fick på presenningen med hjälp av min svåger som även han kom till platsen. När far lade den sista handen på taket började det blåsa något så vansinnigt.. solen sken fortfarande men vinden rusade runt runt runt.....
Jessica gick in och fick lyfta ut Tyson som verkligen inte ville gå ut ur huset.
Hela vägen från bilen så sprang han två steg - väntade på mig - sprang två till och hela tiden var svansen helt rak... (Tyson är en japansk spets med svansen som en grisknorr.. på ryggen i vanliga fall mao.....).
Han gillar verkligen inte åska.
Precis tillbaka till syrrans hus så började det dundra och blixtra något så fruktansvärt - sedan ko REGNET........ inte tillräckligt för att min far och syster skulle vara nöjda.. men ändå en jäkla massa regn....

Och precis som man brukar säga... Efter regn kommer solsken...
Inte fullt så varmt som innan (31 grader) utan mera behagligt (25 grader) och frisk luft...

Men så inatt...

Tyson började morra och skälla vid 5.30 tiden.... suck.. jag som e så förbaskat mörkrädd... ((och då kan man ju undra varför man bygger ett hus mitt ute i skogen.....) jo för jag är mer mörkrädd i staden... där är det ju konstiga människor som smyger runt omkring... *ler*)).
Han gav sig inte... förräns en halvtimme senare... (jag gick faktiskt ut och kollade vad det var - han brukar säga till när katterna kommer hem (men det var inga katter där)).
Men så började han om igen.... vid 6.15.... men denna gången fattade jag vad det var...... det kom världens knall - husvagnen skakade av den...... men tyvärr så hade jag även vid detta tillfället öppnat dörren och släppt ut hundarna (för att se om det var en katt där) (dock var det bara Pyret som gick ut denna gången med). Och Pyret den lilla stackaren stod och kissade lite när knallen kom... hon tror säkert att det var hon som gjorde något - för in kom hon i ett jehu med svansen mellan benen.... sedan så dundrade det i 15 minuter samtidigt som regnet bara öste ner....
dock lagom för mig och lilla Emmis så hade det slutat när jag skulle åka till jobbet.....

Suck.. aldrig e man nöjd... aningen är det för varmt.. eller för regnigt.....

Men barnen har nog kul i dag - vatten pölar - kan det bli roligare?

tisdag 29 juli 2008

En ny dag....

Vad det är tungt att gå upp på morgen. Hade varit mycket mysigare att ligga kvar en stund till och sedan försöka måla lite där det ff är skugga.

Jag hade 17 grader utanför husvagnen kl 07.00 och då hade den legat i skugga sedan 21.30 igår....

Kolla vilken fin soluppgång jag har! Man ser husvagnen och man kan skymta hundgården bakom den. Till höger står huset (syns inte nu).

Även huset och friggeboden är väldigt fina i soluppgången! Och på bilderna så ser man hur husen ligger. Först friggeboden (med damm framför) sedan så kommer huset och till vänster om huset har vi ju då husvagn(garage uppfart) och hundgård.
tog bild inifrån hundhuset som det ser ut idag.... då min son bor där... hoppas han tycker det är mysigt - ett eget hus på tomten ( må hända vara lite litet (2x2,25 invändigt) men han har ju plats för det han vill ha - säng, TV (inte med på bild då vi precis flyttat huset) och det absolut viktigaste - DATORN... kan det bli bättre?

För varmt....

Först så jobbar man hela dagen och när man åker hem är det 33grader utan för jobbet så man håller på att dö..... tur att man har fin utsikt från jobbet ialla fall.. annars kunde det varit trist.....

När man sedan kommer hem så har min snälla syster (förutom passat min dotter hela dagen) även middagen klar - så det var bara att sätta sig och äta.

Tog sedan små tjejerna ner till poolen en liten stund..... de ser ut som de tyckte det var kul ialla fall....

Men det är fortfarande för varmt för att jobba. Först när solen går ner över berget så det blir skugga så blir det svalare. Jag satt vaken till 00 inatt - kunde inte sova och då hade jag ändå husvagns dörren öppen hela tiden... det svalkade lite..

måndag 28 juli 2008

Nu var det slut på semestern....

Idag så börjar vi båda jobba... Peter åker bort och är borta en vecka. Blir nog inte så mycket gjort nu - fortsätter väl att måla det jag kan och sätta foder och lister i småhusen.

Kanske drar lite Lex Com kablar (det kan jag och vet hur man gör).

Var konstigt att gå upp och köra Emma till sin "dagmamma" (moster).... och sedan åka till jobbet..... skumt.....

Vi har ändå haft en bra sommar och tittar man på bilderna så ser man att det har hänt en hel del. I början hade jag sådan otur att varje gång jag tog fram en pensel så började det att regna. Sedan så hade vi inte bestämt hur vi ville ha elen - skulle vi ha smart hus eller bara vanligt hus.. så vi hade inte elen hemma när det regnade (men då drog vi Lex Com).

Förutom det vi själva har gjort så har vi fått telefon..... inte illa.... nu skall vi se när vi får bredband...... *ler*

Nu i slutet fick jag lite panik och jobbade på som bara attan med det jag kunde och fick hjälp med av min far (var tyvärr inte så super social när svärföräldrarna äntligen kunde få hotellrum så att de kunde komma och titta på bygget - men jag hoppas de förstår, och jag tror ändå det primära för dem var titten på huset och tiden med deras barnbarn). Tyvärr åkte de hem tidigare än jag trodde de skulle göra (redan lördag morgon - jag trodde de skulle åka lördag kväll). Var så superstressad att jag tyvärr inte heller fick säga hejdå till dem då bara ville jobba jobba jobba... (plus jag trodde ju som sagt de skulle komma tillbaka dagen efter så jag kunde säga hejdå).

jag är ändock nöjd med det jag hann denna veckan. Knutar och foder på alla dörrar och fönster och hörnen på de små husen samt satt färdigt panelen på förrådet. Jag skall ta lite bilder på det för jag är väldigt nöjd. Man kan tänka att faluröd panel och empir gröna foder/knutar/dörrar inte blir så fint.. men det är det.

På återseende - nu får jag jobba lite..... Avslutar med lite bilder på husen på tomten.



onsdag 23 juli 2008

Massvis av saker gjorda!




Denna veckan har vi fått massor gjort på de små husen (de skall också bli klara ju....).
Vi har gjort foder och knutbrädor och sedan målat dem - grund och färg 2 ggr. Imorgon sätter jag upp dem (lättare att måla dem på marken)

tisdag 22 juli 2008

Nu e nästan hela taket klart!





Kuporna e på plats! Och nästan hela taket är klart.
Tyvärr så har det varit alldeles för varmt för att gå upp på taket de sista dagarna. Solen ligger på hela tiden.

Förrådet har fått ljus!



Förrådet har fått ljus! Pyret tittar nöjd på!
Vi skulle först inte ha haft mer än 3 lampor men kände att 4ra blev snyggare.. så vi får köpa en imorgon.

söndag 20 juli 2008

Hundhuset på plats och altan påbörjad!




Hundhuset är upp pallad och helt i våg igen! vi har även börjat med den 'altan' de skall ha! Pyret, Emma och Tyson testar den! De verkar nöjda! Mer bilder på hundgård och hundhus finns i albumen.

lördag 19 juli 2008

Nu lyfte vi husen!

Här står de och pratar om vilket hus och vilken ordning....


De började med förrådet...

Nervöst läge....
phu ... nästan på plats på släpet...


Nu är nästan hundhuset på plats...

Nu så har vi äntligen alla våra små hus på tomten.

vi har idag fått över hundhuset (där sonen för ögonblicket bor) samt vårt förråd (som vi hade byggd ihop med husvagnen förut).

Det var lite nervöst och lilltösen var super rädd för att farbröderna skulle tappa våra hus.....*ler*

De tog det stora huset först och satte på deras egna lastbil. Lyfte sedan hundhuset och satte på pappas släpkärra (se bilden). och så körde de bak.
Hundhuset såg ut att vilja tippa av traktorflaket ett flertal gånger under färden bak men höll sig kvar. Vi hade byggt hundgården så bra att hundhuset passade som handen i hansken i det "hål" som vi lämnat för byggndaden. Det var lite nervöst för dels så hade vi snedbelastning i huset (sonens säng stod ju kvar) och så fick han lyfta lite högre då elskåpet och mitt lilla växthus var lite i vägen.. men det gick bra....
Förrådet ställde han ner perfekt. Vi dubbelkollade husen med vattenpass sedan och förrådet var verkligen perfekt medans hundhuset hade sackat ner lite i den ändan vi hade överlass....
Det blev kanon och det är två fina tillskott här bak.....

torsdag 17 juli 2008

Kablar och badkar.....

Vi har nu äntligen börjat dra lite kablar.
Förutom tele, antenn och nätverk har vi nu kommit till el biten... spännande....

Jag har nu fått målat farstukvisten eggvith 2 gånger och empirgrön 1 gång på neder plan. måste försöka ta mig upp och måla mer.... men varje gång jag tar fram pensel och färg så börjar det regna.
Igår när jag fått målat två av stolparna så öppnade sig himlens portar och det ösregnade ner.. och eftersom vi valt en vattenlöslig färg så kan man snart räkna ut att färgen rann... .... inte så fint.....

Ni som undrade hur det gick för oss och vårt badkar på 400kg...som far min retade oss för och tyckte att självklart så har jag beställt något i marmor eller liknande.... så kan jag berätta att jag hade sagt till fraktbolaget att man kan inte komma in till oss och vända med en bil som är mer än lastbil.. alltså lastbilar med någon form av släp göre sig icke besvär...
och vad tror ni hände... jo det kommer en lastbil med släp och på släpet står vårt badkar som enligt fraktbolaget väger 400kg... när chauffören kommer fram till vår grusväg så ringer han in till gubben min och säger att här kommer jag inte in... jag kan inte vända där... så jag kommer att lämna av det här ute hos er granne.....
jag in i bilen arg som ett bi.. för jag hade ju varit så supertydlig ang vägen in..... och hur 17 skulle vi få in det där badkaret som väger så mycket in till oss? vem skulle bära/köra det?????
När jag kommer ut så står lastbilen där.. han hade med nöd och näppe lyckats backa in hos grannen..... och vill då dumpa badkaret där... jag ilsken säger att det får han baske mig inte göra eftersom jag sagt till.... han blir grinig han med och vill vända och åka... jag ber att få se på det ialla fall.... då visar det sig att det kan inte väga mer än max 100kg om ens det....
han fick ställa av det och så skulle vi fixa så att svågern kanske skulle kunna hjälpa oss in med bil och släp. Nu slumpade det sig så att min far skulle till tippen med alla våra byggsopor... och när han tömt släpet SJÄLV lyfter upp badkaret på traktor kärran......... så 400kg...... det var nog en sanning med modifikation... som min dotter sa... fixade morfar det så var det nog 2 nollor för mycket....*ler'
Badkaret står numera på andra våningen i badrummet efter lite hjälp från min dotter och hennes kille (dragkampare med muskler *ler*) samt gubben och sonen.....

slutet gott allting gott.....

Bara det jämt kunde sluta blåsa och regna....

Stolpar målade!




Farstukvistens stolpar o brädor målade i eggvith och empiregrönt!

söndag 13 juli 2008

Blogg torka....

Nu har jag haft bloggtorka ett tag.
Det händer inte lika mycket synbart som när huset restes...
vi håller mest på med sådant som inte "syns"....

idag har vi dragit fram alla Lex Home kablar så att de går från plats A till plats B och märkt upp dem.
Vi har även fått städat lite ute... kan behövas ibland.
Bärt upp all salning... många fönster är det....
och så har Linus och morfar fixat lite med den gamla dräneringen....
Peter har grävt in telefon kabel.
Tele gubbarna har fixat så att nu går det en telefon kabel ändra från stationen och fram till huset...nu skall den bara kopplas in i huset - vilket förhoppningsvis skall ske imorgon.
vi har fått innerdörrarna allihopa samt Conturan.
Imorgon skall vi få badkaret - som enligt fraktbolaget skall väga sisodär 400kg???? Hur 17 skall vi få upp det till andra våningen???? phus...

På återseende....

måndag 7 juli 2008

Taktegel, bullpaus och lite damm....

nu har det hänt lite uppe på taket... de sliter som djur stackarna....
Här får de en välförtjänt bullpaus av min syrra......


Så här fint såg huset ut nu på kvällen.... nästan allt på framsidan är lagt. Det som inte är lagt är där vi skall ha någon slags huvar - ventilation, avlopps luft osv....
Här ser man att det blivit ljusare huset eftersom vi nu fått till första strykningen av eggvit.....



Å så en bild på dammen... man kan skymta den vita koien och några orange fiskar med.
Det är ett rikt djurliv i den - ödlor, fiskar, paddor och nu en massa fiskyngel....
samt otroligt många fina blåa trollsländor.

Muffins paus....




Syrran klättrar upp och bjuder killarna på jessicas nybakade muffins... Hon gillade inte ställningen så mycket.....

söndag 6 juli 2008

Peter på vinden.......





Lilla gubbben e på vinden o fixar med landgång för att kunna fixa med ventilationen.... Trångt o bra..... därför kan det vara bra med den liten kryplandgång.
Han skall fixa genomföringen för ventilationsrören ut genom taket.. men det är så attans trångt där uppe....han har ca... 40-50 cm mellan krypbrädan och takstolens övre bit..... snacka om att få åla fram...... det är ju en bit från yttervägg till yttervägg ca 13 meter..... *ler* och så e det en bra bit ner.....
Jag har pysslat med att laga upp plasten som var sönder lite här och var - det skall bli lösulls isolering på "vinden" så det är ju bra om plasten håller det på rätt sida av taket så att säga....
i övrigt så har det tyvärr regnat idag så det blev inte så mycket takläggning..... dock fick vi ner takpanne liften - den skall lämnas tillbaka imorgon.

lördag 5 juli 2008

3 karlar latar sig när fruar o mor jobbar

idag har vi varit och lånat en takpanne hiss.....
vi har ju typ 6 pallar med taktegel som skall upp ca 8meter upp....

Pappa, peter och Daniel står och funderar på hur man skall montera ihop den....
hmmmmm..... skumt......



Här har vi fått upp en hel del.... vi höll på tills klockan blev 00.30 på natten till lördag...
Det är mao lördag eftermiddag på denna bild...
Linus och Daniel sitter och pustar ut.. det var så varm man kunde smälta...


Peter, Daniel (svågern) och Linus sitter o latar sig när jag o syrran sliter med att bära fram och fylla takpannelyften med takpannor! Slit o släp - bara slit o släp.....



Jag och syrran bar 4 takpannor åt gången tvärs över gården från pallen till liften.... attans så tunga de var.. och så det underlaget - en massa sten i olika storlekar plus att vi hade två små töser, 3 hundar och av och till en del katter som snodde runt våra fötter......
Vi tog en halv pall åt gången.... det var VÄLDIGT tungt....
Här nedan har gubbarna/lill killen upptäckt att vi sett deras lilla paus....



Vi fick upp alla och nu är de ialla fall där uppe... nu skall det bara hålla i sig vädret... kanske inte så varmt som idag... men uppehåll i alla fall......

Det händer lite varje dag!




Daniel (svåger) och Linus på taket läggandes takpannor! vi har för övrigt roat oss med att måla fasaden och gipsat vissa väggar! Oftast slutar vi jobba mitt i natten......

tisdag 1 juli 2008

Barn arbete.....


Mina snälla barn 3 egna snälla barn + 2 lånade snälla barn!
J´s stackars pojkvän som rest hur många mil som helst fick vara med och fylla traktorsläpet... otroligt snäll kille alltså.....!

och så lilla E som lekte med "stora" E.... snickrade vid snickarbänken.....

Otroligt dåliga bilder.. men vad kan begära från en mobil....*ler*

Idag har jag äntligen fått målat klart verandan där nere (grund målat......) och imorgon så skall jag klättra upp för stegen *ryser* för att ge mig ut på verandan där uppe... för att måla det.....

P har dragit in elkablar i huset....

Leta i den här bloggen

Att tänka på som nybyggare....

* kolla ALLT... vad gäller tex gällande om/avlastning så ni inte åker på en extra avgift när det gäller omlastningen.
* Grunden - är det några punktbelastningar som kan ge din grundkille "hicka"?
* vet grundkillen om att han tex skall gjuta för verandan?
* Geoteknisk undersökning - behöver ni göra en?
* Farbar väg fram till grunden - när man minst tror att det gäller... så gäller det (tex killen som schaktar vill ha ÄNDA fram till grunden....)
* Diskbänken i tvättstugan - hur sitter fönstret? Så det inte hamnar ovan fönstret....
* VVS killen - dubbelkolla hur många golvbrunnar/avlopp som han gör - är de klokt placerade utifrån vad du själv vill ha tvättstugan till?
* Elen - var skall tex stick kontakterna sitta - vilka vitvaror har ni valt? Standard kanske inte funkar för era val?
* Att sätta skiva på en sida innervägg betyder verkligen EN skiva även om man har valt spån+ gips.....
*Trappen - vet ni om att den kommer i pytte pytte små delar. och att man själv skall montera ihop dessa delarna.

det kommer nog mera som vi kommit på som kan vara bra att tänka på...

Men framför allt.... Ta tillvara alla små mirakel under själva byggandet.... för det är kul...att bygga själva....

Bloggintresserade

Räknare

Totalt antal besökare:
Antal besökare denna månad:
Antal besökare denna vecka:
Antal besökare idag:
Antal besökare online: