måndag 28 juli 2008

Nu var det slut på semestern....

Idag så börjar vi båda jobba... Peter åker bort och är borta en vecka. Blir nog inte så mycket gjort nu - fortsätter väl att måla det jag kan och sätta foder och lister i småhusen.

Kanske drar lite Lex Com kablar (det kan jag och vet hur man gör).

Var konstigt att gå upp och köra Emma till sin "dagmamma" (moster).... och sedan åka till jobbet..... skumt.....

Vi har ändå haft en bra sommar och tittar man på bilderna så ser man att det har hänt en hel del. I början hade jag sådan otur att varje gång jag tog fram en pensel så började det att regna. Sedan så hade vi inte bestämt hur vi ville ha elen - skulle vi ha smart hus eller bara vanligt hus.. så vi hade inte elen hemma när det regnade (men då drog vi Lex Com).

Förutom det vi själva har gjort så har vi fått telefon..... inte illa.... nu skall vi se när vi får bredband...... *ler*

Nu i slutet fick jag lite panik och jobbade på som bara attan med det jag kunde och fick hjälp med av min far (var tyvärr inte så super social när svärföräldrarna äntligen kunde få hotellrum så att de kunde komma och titta på bygget - men jag hoppas de förstår, och jag tror ändå det primära för dem var titten på huset och tiden med deras barnbarn). Tyvärr åkte de hem tidigare än jag trodde de skulle göra (redan lördag morgon - jag trodde de skulle åka lördag kväll). Var så superstressad att jag tyvärr inte heller fick säga hejdå till dem då bara ville jobba jobba jobba... (plus jag trodde ju som sagt de skulle komma tillbaka dagen efter så jag kunde säga hejdå).

jag är ändock nöjd med det jag hann denna veckan. Knutar och foder på alla dörrar och fönster och hörnen på de små husen samt satt färdigt panelen på förrådet. Jag skall ta lite bilder på det för jag är väldigt nöjd. Man kan tänka att faluröd panel och empir gröna foder/knutar/dörrar inte blir så fint.. men det är det.

På återseende - nu får jag jobba lite..... Avslutar med lite bilder på husen på tomten.2 kommentarer:

Tinnar och torn sa...

Uj vad du sliter. Nej jag håller med man tror inte att det är någon bra färgkombination när man hör det. Nere på Hasslö där jag verit nyligen såg jag ett hus med hust den kombinationen, vet ju inte om det är exakt som ni har men felurött iaf med någon slags ljusare grön färg på knutar och tak faktiskt med. Jättesnyggt och väldigt speciellt! :o) Kram P.

Morkullan sa...

Jo vi sliter nog båda två så gott vi kan.
Om man ser på bilderna så är det faktiskt ganska fint med färgkombinationen. Valet har vi gjort pga de hus som byggs här på ön och som "bondgård" har just oftast vita hus med röda alt gröna knutar och faluröda småbyggnader runt om. Jag vill att det skall se ut som "gården" alltid funnits *ler*....

Leta i den här bloggen

Att tänka på som nybyggare....

* kolla ALLT... vad gäller tex gällande om/avlastning så ni inte åker på en extra avgift när det gäller omlastningen.
* Grunden - är det några punktbelastningar som kan ge din grundkille "hicka"?
* vet grundkillen om att han tex skall gjuta för verandan?
* Geoteknisk undersökning - behöver ni göra en?
* Farbar väg fram till grunden - när man minst tror att det gäller... så gäller det (tex killen som schaktar vill ha ÄNDA fram till grunden....)
* Diskbänken i tvättstugan - hur sitter fönstret? Så det inte hamnar ovan fönstret....
* VVS killen - dubbelkolla hur många golvbrunnar/avlopp som han gör - är de klokt placerade utifrån vad du själv vill ha tvättstugan till?
* Elen - var skall tex stick kontakterna sitta - vilka vitvaror har ni valt? Standard kanske inte funkar för era val?
* Att sätta skiva på en sida innervägg betyder verkligen EN skiva även om man har valt spån+ gips.....
*Trappen - vet ni om att den kommer i pytte pytte små delar. och att man själv skall montera ihop dessa delarna.

det kommer nog mera som vi kommit på som kan vara bra att tänka på...

Men framför allt.... Ta tillvara alla små mirakel under själva byggandet.... för det är kul...att bygga själva....

Bloggintresserade

Räknare

Totalt antal besökare:
Antal besökare denna månad:
Antal besökare denna vecka:
Antal besökare idag:
Antal besökare online: