onsdag 25 november 2009

Årets tristaste månad……

Mörker, regn och grått… hela november har varit sådan och då tappar jag liksom orken. Det ihop med att jag har en liten sak som suger musten ur mig gör att jag är som helt urlakad…. Den ena anledningen kan man leva med. Förr eller senare så skall ju den resultera i något kul… och gulligt och en lååååååång mammaledighet….
Det är konstigt – först i början var jag lite chockad.. jag var lixom klar med den biten – med mina stora barn (18 och 17) samt lillan – sladden – 8 år.. kände mig helt men tydligen så var jag inte det.Tydligen så var inte bara jag lite chockad.. när jag berättade för min chef så var han först tyst… väldigt länge och sedan så sa han ”-Det var otippat” … han var tyst igen och sa sedan igen ”-det var verkligen otippat”… hmmm hur skall man ta en sådan kommentar? Jag bara garvade….
Det som är lite lustigt är att när jag var liten så spådde min mamma mig – ni vet med en ring och hårstrå… och hon sade att jag skulle få 4ra barn – en flicka , en pojke, en flicka för att avsluta med en pojke.
Jag har ett par gånger efter det faktiskt spått mig själv, samt när jag väntade Emmis så blev jag spådd av min massör – och alla gånger har jag fått exakt samma svar… 4 barn och vart annan flicka/pojke… så denna gången är jag väldigt nyfiken på vad jag har där inne… är det en pojke? Har spådomen rätt – kan den ha det?
Det som är ytterligare lustigt så med Jessan – så kom jag och hennes pappa bara på flicknamn – pojknamn fanns inte alls… och med stor killen – bara killnamn… och flicknamn fanns inte i vår värld… samma sak med lillan – visst vi hade ett pojknamn – som funnits med sedan första barnen - men det var bara så där… utifall att… det skulle bli.. men i alla fallen så har jag haft barnens 3 namn (ja vi kör med förnamn och 2 mellannamn i min familj) klara och för ”rätt” kön…. Och nu.. japp – jag har kommit på ett förnamn och två mellan namn för en … pojk.. men jag kan inte i hela min värld komma på ett flicknamn..

Är det inte konstigt? Ja ja.. den som lever får se vad det slutar med… om spådomen har rätt igen eller… om den slår fel…
Kan ju nämna att jag är så barnlig så jag tvingade lilla gubben att genomgå samma sak – och vad fick vi som svar? Jaja mensan – en flicka och en pojke (han är inte far till mina tidigare barn). Så … vi har fått samma svar båda två…. Spännande…..

Vad händer annars?Jo det är dags för mig att pynta lite inför advent… ser fram emot att få in lite ljus i huset… Gillar egentligen när det är mörkt (säger den mörkrädda) och man kan tända en massa mysljus – finns det något som är så underbart och mysigt?Jag gillar inte tända ljus – är livrädd för att det skall börja brinna – men ljusstakar, lampetter, fönster lampor.. osv det gillar jag…. Och helst sådana som går på timer – tänder sig själva – släcker sig själva.
Jag ser fram emot en trevlig helg - vi skall till stora badhuset och så skall vi ha middag för lilla gubben som fyller stort..... och på fredagen så skall jag hem till min goaste vän för att se hur hon fått det i nya huset och efter det åker vi tillsammans men min lillasyster på tupperware party hos en annan god vän som efter det bjuder på middag... och träffa ännu fler trevliga människor...
vi hörs... kram på er alla.

5 kommentarer:

1+2-barnsmamma Carola sa...

Nämen GRATTIS!!! Livet blir inte alltid som man tänkt sig... utan ännu bättre!
Härligt att höra ifrån dig.
Kram

Anonym sa...

Hej tjejen! Kul med lite uppdatering i bloggen! Jag ser oxo fram emot fredagen.
Kram C

Maria sa...

Hej Ina,

kul med lite uppdatering här:)

Vad spännande det ska bli och se om dina spådomar faller in.

Ha det så trevligt med dina vänner i helgen.

Kram maria

Lösvirkesbyggarna sa...

Hej du trötter!
Hoppas att det vänder snart och du får känna dig pigg och stark en period innan du blir stor. ; )

Med mina grabbar hade jag enbart flicknamn som "arbetsnamn" under graviditeten. Den här gången säger jag enbart "bebben". Vi får se om vi kan få besked på tisdag.

Ha det bra!
Kram Anna

Vimsingen sa...

Grattis åter igen. När ska det lilla livet titta ut?

Leta i den här bloggen

Att tänka på som nybyggare....

* kolla ALLT... vad gäller tex gällande om/avlastning så ni inte åker på en extra avgift när det gäller omlastningen.
* Grunden - är det några punktbelastningar som kan ge din grundkille "hicka"?
* vet grundkillen om att han tex skall gjuta för verandan?
* Geoteknisk undersökning - behöver ni göra en?
* Farbar väg fram till grunden - när man minst tror att det gäller... så gäller det (tex killen som schaktar vill ha ÄNDA fram till grunden....)
* Diskbänken i tvättstugan - hur sitter fönstret? Så det inte hamnar ovan fönstret....
* VVS killen - dubbelkolla hur många golvbrunnar/avlopp som han gör - är de klokt placerade utifrån vad du själv vill ha tvättstugan till?
* Elen - var skall tex stick kontakterna sitta - vilka vitvaror har ni valt? Standard kanske inte funkar för era val?
* Att sätta skiva på en sida innervägg betyder verkligen EN skiva även om man har valt spån+ gips.....
*Trappen - vet ni om att den kommer i pytte pytte små delar. och att man själv skall montera ihop dessa delarna.

det kommer nog mera som vi kommit på som kan vara bra att tänka på...

Men framför allt.... Ta tillvara alla små mirakel under själva byggandet.... för det är kul...att bygga själva....

Bloggintresserade

Räknare

Totalt antal besökare:
Antal besökare denna månad:
Antal besökare denna vecka:
Antal besökare idag:
Antal besökare online: